torsdag 29. november 2012

Julepynt til bord og juletre, DIY :)!!

Julemorgen med dyner og julestrømper i sofaen:)

Her er et lite tilbakeblikk på julen i fjor. Dette var første julen vi som nygifte feiret i vårt eget hjem:). Så her i vårt lille og da nyoppussede rekkehus var det fult hus og god julestemning julaften:)
 


Sid var dessverre litt vel opptatt av treet og spesielt pynten i starten. Han var helt vill med de hvite fjærene du ser der og var svært fornøyd med sitt nye "leketre". Men etter en del "strafferunder" så skjønte han "ligg unna juletreet greia". Men det var veldig vanskelig for han *ler* :)

Som du ser på bildet så brukte jeg stoff og beige tråder overalt på treet og formet de som "sløyfer". Stoffet er  avrevne juleduker som jeg kjøpte for 5 kr pr duk på en bruktbutikk.  Og en del av julepynten fant jeg også der.


Treet i ferd med å bli ferdig pyntet:)Jeg brukte den avrevne duken og tråden flere steder. Her ser du den på en gammel flaske.


Julebordet:)
 Her ser du julebordet ferdig pyntet med pip studio tallerkenene våre i ulike farger, granbarene, Rudolf og flasker. De to flaskene var en idé jeg fanget opp fra boligpluss. De hadde et morsomt forslag med å skrive julevers med hvit penn på flaskene. Men jeg rakk aldri å finne en sånn glass tusj så jeg får heller se om jeg finner det i år;)Rudolf fikk også plass på julebodet;)

Jeg pyntet med en annen avrevet duk nederst på de grønne stett glassene som du ser. Det tok litt av med rødfargene i fjor *ler*! Duken er en voksduk som ikke så ut som en voksduk. Veldig praktisk for ei som ikke liker å stryke til den store gullmedaljen;)


Deilig juledessert: riskrem med rød saus <3Sid er pyntet og klar til fest;)! 


Så en juleduk eller to fra en bruktbutikk kan funke som julepynt både på tre, flasker, glass og hvor enn du måtte komme på å ha det. Også er det jo litt gøy å ha noe hjemmelaget, billig julepynt som man kan lage på 1-2-3;)! 

Hvilke farger skal du ha på julepynten din i år? Blir det en avrevet duk, hihi ;)?

God førjulstid til deg:)! Klem fra Iren:)!!

6 kommentarer:

Dynamisk Salong sa...

Hei, Iren! Tusen takk for utrolig koselig kommentar på bloggen min! Du har en utrolig koselig blogg selv! Bildene dine av jula i fjor er jo bare helt nydelige! Skikkelig, skikkelig julepyntet! Og jeg tipper, det blir vel neppe noe mindre i år, nå som dere har fått bodd dere enda mer inn i huset? Utrolig søt hund dere har også, forresten! God torsdag videre, så blogges vi! :-)

Nadia sa...

Så koselig det så ut!

Har du tenkt på å prøve sånne gull- og sølvtusjer du får på bokhandelen på flaskene? Med mindre du vil kunne vaske flaskene er det godt mulig det vil virke bra :)

neri kunst sa...

Takk Nadia:)! (og takk for teknisk support med mitt blogg kløneri;)

Jeg kan jo prøve bare noe så enkelt:) Tenkte egentlig noe vannfast men er like greit egentlig å kunne skrive noe annet når det ikke er jul lenger.

gult hus i svingen sa...

Liker julepynten og stemningen i bloggen din:) Her vil jeg være og takk for flott kommentar på bloggen min:)
Vi går for rød julepynt hvert år vi :) Ingen avrevne duker så langt....men en god ide er det definitivt :) Vår Kira var interessert i treet da hun var lita, nå er hun 7 år og river kun ned julepynt med halen idet hun går forbi;) Kira er en Labrador:)
ha ei fin helg:)
Trine:)

Unknown sa...

Takk for titten! :) Helt enig at det må være rødt i jula. Likte forresten duken med stjerner også - tror jeg må skaffe meg en slik ;)

Ha en god helg!

neri kunst sa...

Hei Susanne Bjerke:) Jeg fant ikke bloggen din (har du blogg?) så da får jeg heller bare svare deg her hos meg:) Så gøy du likte duken! Den er kjøpt hos princess tror jeg?? Koselig du tittet innom og si gjerne ifra om du har en blogg så titter jeg innom deg;)! God helg til deg òg!