tirsdag 30. november 2010

Selskapslokalet til bryllupsfesten vår

1. august 2010 ble vi forlovet. Kjæresten min gikk på kne i elveparken i Drammen og fikk SELVFØLGELIG JA(!!)  fra meg:)! Noen uker etterpå fant vi selskapslokalet som ligger i Eidsfoss 25 minutters kjøretur fra Haug kirke hvor vielsen skal være. Dette huset har visstnok vært i et interiørblad for ikke alt for lenge siden. De av dere som har sett artikkelen som denne gården i et eller annet interiørblad  må gjerne gi meg en lyd! Det hadde vært gøy å se!



Eidsfoss hovedgård
Hele denne gården har vi leid til bryllupet vårt.

Eidsfoss Hovedgård er fra ca. 1750 - oppført i rokokko og fredet i 1922. Den er Eidsfoss Jernverks gamle hovedbygning hvor verkseiere og disponenter har hatt sin bolig i over 250 år. Den dagen vi kjørte rundt for å finne et lokale husker jeg at jeg sa til K: " jeg skulle egentlig ønske vi fant et lokale i en romantisk  barokkstil". 10 minutter etter jeg sa dette stod vi inne på Eidsfoss hovdegård, som jeg egentlig aldri hadde hørt om, og dette synet møtte oss idet vi gikk inn døren:



på vei inn hovedinngangen får du et glimt av barokkstilen som møter deg her inne...


Hovedstuen med de nydelige barokkmøblene. Elsker tapeten her som visstnok kostet en liten formue å kopiere slik at den ble lik den opprinnelig tapeten som var her i gamle dager.



en stor og farlig bjørn;)
Alle rom har forskjellige farger og tapeter! Noe fargeglade meg selvfølgelig ELSKER!!




Moren min og tante snakker med Tollak som driver stedet. Her er det mye historie i veggene og han forklarer KJEMPE engasjert om hvem som har bodd her i gamle tider. Han var UTROLIG engasjert når han fortalte så her var det bare å følge med, hehe:)



På vei inn i det LYSEROSA rommet...
Dette lyserosa rommet er faktisk den opprinnelig fargen som var her i gamle dager. Skal si de hadde sans for farger og innredning den gangen! Sjekk så fin den grønne tapeten til venstre på bildet over her er. Det er veldig koselig å tenke på at her i dette vakre huset fylt av fine farger og fantastisk barokkinnredning skal vi feire at vi er blitt mann og kone:).





Selv om stilen i huset er veldig herskapelig så følte vi begge at det likevel er en hjemmekoselig atmosfære her. Vi ønsker at vår fest skal være høytidelig men likevel avslappet. Som dere ser er det flere små stuer her, noe vi håper og tror vil skape en intim og koselig stemning. Utpå kvelden har vi tenkt å ha musikk og dans i et av de mindre rommene.  For de som ønsker å sitte i en av de koselige barokk-sofaene man finner i flere av stuene, og bare skravle med noen av de mange hyggelige gjestene våre, så er det fullstendig mulig å gjøre dette.

Verten, Tollak, har vært utrolig hjelpsom hele veien og det er godt å ha en god kontakt med de som skal stå for lokalet og maten. Så hvis du bor i nærheten av Eidsfoss og planlegger bryllup så kan jeg virkelig anbefale dette stedet på det varmeste:).

Ha en fin dag:)! 


2 kommentarer:

husetpålandet sa...

Iren dette stedet er bare perfekt å ha bryllup på. Jeg er så glad dere har funnet dette stedet. Gleder meg så til å feire den stor dagen med dere:)

neri kunst sa...

ja, sant:)? Helt nydelig er det! Skreddersydd til vårt bryllup:) Gleder meg til å ha på meg den fine kjolen min inne i dette huset:) *drømmer meg bort*