tirsdag 4. desember 2012

Gjør-det-selv-julepynt og en kald hund;)!

Blikkbokser kan også funke som adventspynt:)

Jeg har laget litt adventspynt med disse to blikkboksene. Sløyfene er fra Søstrene Grene. Jeg har tenkt å ha amaryllis i boksene men prøvde meg med granbar først som du ser. 

Sid ligger og varmer seg etter en kald opplevelse ute. Han er vanligvis veldig glad å være lenge ute men i år tror jeg kuldegradene kom litt brått på han som det gjorde med oss andre. Så han skjelver når han kommer inn og liker veldig godt at jeg pakker han inn i ullteppet *ler*;)


 
 Dette quiltede teppet har svigermoren min laget i bryllupsgave til oss. Hun er helt RÅ(!) på symaskinen som du ser! Jeg valgte stoffene selv og ønsket meg et skikkelig retro lappeteppe. Og det ble det virkelig! Blir glad når jeg ser det.
  Dette ligger egentlig på det ene soverommet vårt. Men i går tok jeg det frem og la det på sofaen for å se om det kunne funke her i stuen nå i førjulstiden. Lappeteppet er veldig stort fordi det er laget som et sengeteppe til dobbeltsengen vår. Så derfor krøller det seg litt her på den lille sofaen vår. Men litt moro å ha det fremme akkurat nå synes jeg:).Men til vanlig ser det cirka sånn ut i sofaen vår nå. Men det variererer egentlig fra dag til dag,*hihi*:)Dette Norges glasset fant jeg på Marita brukthandel i Mjøndalen på lørdagen. Pynten i glasset er steiner og en grankvist som du ser. En enkel og billig måte å pynte til jul med
 Jeg har ikke helt tålmodigheten til å brenne ett og ett adventslys. Men nå har mannen min nektet meg å "fyre opp" alle lysene samtidig før man skal det. Og som du ser så har jeg gitt etter for hans ønske dette året *ler*;)Her i huset er det ikke bare jeg som blir litt ekstra kreativ i julen. Mannen min synes det er veldig gøy med jul han òg:)! Og pepperkakehuset er hans tradisjon. Han er tømrer av yrke og blir som en unge når han får leike seg med det her. Når han laget dette så lukket han døren til kjøkkenet og ble der resten av kvelden. Jeg får kun lov å være med på pyntingen. Byggingen skal han stå for så sånn er det bare med den saken ;). Dette "knappe treet" er fra Indiska og består av resirkulerte materiale. Så de knappene har sikkert vært på noen klær tidligere. Litt morsomt og samtidig bra for miljøet! Dette er favoritten min blant julepynten som jeg har i stuen min akkurat nå. Jeg elsker de knappene og fargene. Fikk lyst å lage noe lignende selv.
Har du noen enkle ting du selv har laget eller tenker å lage og bruke som julepynt?

God første adventsuke til deg fra meg :) <3!


5 kommentarer:

Tina sa...

Elsker stilen din, Iren! Vi er nok like glade i farger, du og jeg :) og enig - treet var nydelig! Og supert var tips om hjemmelaget pynt. Jeg er inspirert! Takk, Iren!

neri kunst sa...

å så koselig å høre at du likte treet og julestilen min:)! Så må jeg bare spørre om det er deg Tina oppi Trondheim vennina mi?? Og hvis det ikke er det så er det likevel kjempe koselig å høre:)! Klem fra Iren:)!

Dynamisk Salong sa...

Så kreativt med de tomme blikkboksene du har pyntet. Billig og enkelt, men så dekorativt! Likte forresten utrolig godt det gullfargede fatet ditt på siste bildet. Nydelig! Nå... blir det no´bilde på NIB-utfordringen på deg, eller? Jeg er stadig inne og kikker for å se om du har lagt ut noe, hehe! God torsdag til deg! Klem fra Beate

neri kunst sa...

takk du:)! Nå måtte jeg se litt godt etter her for jeg visste ikke at jeg har et gullfarget fat *ler*, men så ser jeg jo at det ser sånn ut;)! Det fatet er fra loppis og har aldri blitt pusset mens det har bodd her hos meg så det gjør nok sitt til at det ikke ser ut som det er i sølvfarge, noe det egentlig er, hoho;) Har svart deg videre inne på bloggen din. Aner ikke helt om du ser svaret mitt her siden jeg ikke selv når folk svarer meg på sin egen blogg men jeg prøver:)!

gult hus i svingen sa...

Så fint det lappeteppet er, hadde ikke sagt nei takk til det jeg heller;) Liker det juletreet fra Indiska, er år og dag siden jeg var der sist, hadde jeg sett det hadde jeg garantert kjøpt det:)
Vi har ikke adventslys i år vi!!!!!!Så rampete:) Men har julestjerne og julestake altså:)
Hyggelig tradisjon med manne din som vil bygge pepperkakehus, det ser avansert ut:) Ønsker deg fine dager:)
Trine:)